Hoens & Souren Advocaten

Mathieu Souren

In zijn carrière in de insolventie-, financierings- en zekerhedenpraktijk heeft Mathieu honderden omvangrijke en complexe zaken afgewikkeld in uiteenlopende branches, waaronder transport & logistiek, bouw & vastgoed, horeca & catering en zakelijke dienstverlening. Als curator treedt hij op in (inter-)nationale fraudezaken, vaak samen met - of juist tegen - justitie, de belastingdienst en de FIOD.

Opleiding

Mathieu studeerde in 1979 af in het Nederlands recht, en in 1982 aan het Rijksinstituut Belastingen in Leiden. Hij volgde de specialisatieopleidingen Onderneming en Aansprakelijkheid, Financiële Economie en Insolventierecht.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Lid van de Vereniging voor Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)
  • Lid van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch (plv)
  • Lid van het bestuur Stichting Glasnet Zoetermeer
  • Voormalig Voorzitter Raad voor Ondernemend Zoetermeer

Over Mathieu

Mathieu staat bekend als een terriër: hij gaat tot het uiterste om de belangen van zijn cliënten te verdedigen. Ook in zijn vrije tijd zoekt Mathieu de uitdaging op, bijvoorbeeld in duursporten in de bergen of bikram yoga. Hij is heer en meester in situaties waarin weinig tijd rest om op te treden. Daarbij kan het zowel gaan om acties om erger te voorkomen als om het terugdraaien van voldongen feiten, maar altijd erop gericht om weer aan tafel te komen.

Contact opnemen?

Heeft u een vraag of wilt u eens van gedachten wisselen? Neem gerust contact op met Mathieu.