2 jaar loon doorbetalen bij ziekte is meer dan genoeg!

In een Zoetermeers bedrijf viel een werknemer ziek uit. De spanningen liepen hoog op: praten én werken waren niet meer mogelijk, maar ondertussen liepen de re-integratieverplichtingen door. 

Onze opdracht 

Hoens & Souren werd ingeschakeld door de werkgever. Onze opdracht was om de re-integratie weer op de rit te krijgen en de kosten van het ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden. 

Onze aanpak 

We hielpen onze cliënt eerst op de achtergrond, maar toen de werknemer echt dwars ging liggen, zijn we naar buiten getreden. Inmiddels was er ook een advocaat aan de kant van de werknemer op het toneel verschenen, maar ook zijn opstelling was weinig constructief. 

We zaten bovenop de re-integratie. Na een jaar hebben we een deskundigenoordeel bij het UWV aangevraagd. Het UWV oordeelde dat, ondanks de lastige houding van de werknemer, onze cliënt aan de re-integratieverplichtingen had voldaan. 

Het tweede jaar stond in het teken van elders werk vinden, waartoe onze cliënt een re-integratiebureau moest inschakelen. Ook hebben we gedreigd met een loonstop als de werknemer niet zou meewerken. Daardoor ging de werknemer weer meer meewerken. 

Het resultaat 

Na 2 jaar ziekte had de werkgever meer dan genoeg gedaan en mocht deze afscheid nemen van de werknemer, die inmiddels bij een ander bedrijf werkte. Onze strakke aanpak heeft ervoor gezorgd dat onze cliënt niet nog een jaar loon hoefde door te betalen. 

Contact met Ernst Jan van de Velde