Handel en logistiek

Issues en ontwikkelingen

Personeel

In tijden van economische groei heeft de logistieke sector te maken met personeelstekorten. Als het economisch minder gaat, hebben transporteurs en logistieke dienstverleners juist te maken met een personeelsoverschot.

Overnames

In goede tijden zijn veel handelsondernemingen en logistieke dienstverleners op zoek naar manieren om de groei te versnellen. Vaak worden ook overnames overwogen. Bij een dergelijke afweging is het belangrijk om de juiste specialisten in te schakelen. Daarvan zou een advocaat er zeker een moeten zijn.

Contracten

Daarnaast is goed contractenmanagement in het algemeen een goed advies: als je handel drijft, dan heb je met veel verschillende spelers te maken, zeker als je internationaal opereert.

Maarten Brouwers Advocaat

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u eens van gedachten wisselen? Neem gerust contact op met Maarten Brouwers.

Hoe wij kunnen helpen

In geval van personele verschuivingen, is het managen van arbeidsovereenkomsten belangrijk. Hoens & Souren adviseert cliënten vanaf het aangaan van de arbeidsrelatie met de werknemer, tot de beëindiging ervan.

Ons kantoor heeft overnamespecialisten in huis, die u van begin tot eind begeleiden bij het overnameproces, daarbij bijgestaan door specialisten op administratief en fiscaal gebied uit ons eigen netwerk.

Laat u ook bij het aangaan van internationale handelsrelaties goed adviseren, want de ene cultuur is de andere niet. Dat geldt zeker voor de verschillende rechtssystemen die van toepassing kunnen zijn op de contractuele relatie. Wij hebben kennis van – en persoonlijke ervaring met – deze culturen. Bovendien hebben wij zo nodig lokale specialisten binnen handbereik.

Gerelateerde blogs