Sectoren

Duurzame energie

De meest innovatieve en groeiende vormen van duurzame energie zijn wind- en zonne-energie. Met name zonne-energie is de laatste vijf jaar sterk gegroeid, naar een aandeel van 2,2% in de Nederlandse stroomvoorziening in 2017.

Bouw en vastgoed

De Nederlandse bouw- en vastgoedsector is na enkele moeilijke jaren weer volop in beweging. De sector staat voor interessante uitdagingen, zoals duurzaam bouwen, ‘van het gas af’ en de herontwikkeling van oude kantoorgebouwen. En dat alles in een veranderende (arbeids)markt.

Handel en logistiek

In tijden van economische groei heeft de logistieke sector te maken met personeelstekorten. Als het economisch minder gaat, hebben transporteurs en logistieke dienstverleners juist te maken met een personeelsoverschot.

Hotels en hospitality

De hospitality-sector is een groeiende sector die te maken heeft met toenemende concurrentie, veranderende bedrijfsmodellen, constante toename van wettelijke vereisten en stijgende verwachtingen van de gasten. De hospitality-ondernemer moet een duizendpoot zijn, met als rode draad het constant leveren van een optimaal product voor de gast.