Faillissement B.M.T. Koeriers B.V. en B.M.T. Logistcis B.V.

Door :

9 juni 2022

Op 7 juni 2022 heeft de Rechtbank Den Haag de faillissementen van B.M.T. Koeriers B.V. en B.M.T. Logistics B.V. uitgesproken. In deze faillissementen is Mykel Beekman, advocaat bij Hoens & Souren, aangesteld als curator. ‘Koeriers’, exploiteert een transportonderneming en ‘Logistics’ levert op kleine schaal diensten op het gebied van op- en overslag. Beide ondernemingen zijn gevestigd te Leidschendam, waar zich het kantoor en de loods bevinden.

Tekort aan chauffeurs
Wel transportopdrachten en trucks, maar geen chauffeurs. Het is al jaren een bekend probleem in de transportsector en dat is volgens de bestuurder een belangrijke oorzaak van de faillissementen. In totaal werken er 16 werknemers bij de vennootschappen en staan er 16 voertuigen ter beschikking, waaronder trucks met opleggers, bakwagens, bestelbussen en bestelauto’s, de meesten voorzien van een koelinstallatie.

Doorstart en verkoop
De curator komt graag in contact met partijen en transportondernemers die geïnteresseerd zijn in een doorstart van de activiteiten. Zij kunnen per e-mail contact opnemen via beekman@hslaw.nl. Op dit moment wordt er op doorgewerkt (in dit geval: doorgereden) om de bestaande klanten te kunnen bedienen.

Schuldeisers
Crediteuren kunnen hun vordering bij de curator indienen via de website claimsagent.nl voor zowel ‘Koeriers’ als ‘Logistics‘. Voor meer informatie neemt u contact via faillissementen@hslaw.nl. Ontwikkelingen in het faillissement zijn deels te volgen via de openbare verslagen die periodiek gepubliceerd worden op rechtspraak.nl voor zowel ‘Koeriers‘ als ‘Logistics’.

Artikel Transport Online