Faillissement Gebr. Vis Staalbouw B.V.

Door :

14 april 2023

Op 28 maart 2023 heeft de Rechtbank Den Haag het faillissement van Gebr. Vis Staalbouw B.V. uitgesproken. In dit faillissement is Frederik Barthel, advocaat bij Hoens & Souren, aangesteld als curator. ‘Staalbouw’ exploiteert een onderneming gespecialiseerd in de bouw van staalconstructies voor de scheepsbouw, chemische- en procesindustrie en de off-shore industrie. De onderneming is sinds 1871 gevestigd te Ouderkerk aan den IJssel, waar zich het kantoor en de twee loodsen bevinden.

Vertrekkende maakindustrie

De onderneming had te kampen met de verhuizing van de scheepsbouwindustrie naar Azië en het Midden-Oosten, waardoor grote opdrachtgevers vertrokken. Daarnaast kreeg men te kampen met sterk stijgende grondstof- en energieprijzen.

Doorstart en verkoop

De curator komt graag in contact met partijen en ondernemers die geïnteresseerd zijn in een doorstart van de activiteiten. Zij kunnen per e-mail contact opnemen met de curator via zijn kantoorgenoot, Maarten Brouwers ( brouwers@hslaw.nl ).

Schuldeisers

Crediteuren kunnen hun vordering bij de curator indienen via de website claimsagent.nl . Voor meer informatie neemt u contact via faillissementen@hslaw.nl. Ontwikkelingen in het faillissement zijn deels te volgen via de openbare verslagen die periodiek gepubliceerd worden op rechtspraak.nl.