Faillissement tropisch restaurant SoSo

Door :

23 januari 2022

Op 18 januari 2022 heeft de Rechtbank Den Haag het faillissement van SoSo B.V. uitgesproken. In dit faillissement is Maarten Brouwers, advocaat bij Hoens & Souren, aangesteld als curator. SoSo B.V. exploiteerde het gelijknamige tropische restaurant aan het Cadenzaplein (Oostwaarts 21) in het Stadshart van Zoetermeer, schuin tegenover het Stadstheater.

Brand en pandemie
Een klein jaar na de opening in 2017 ontstond er brand in de keuken, waardoor het restaurant het een paar maanden zonder keuken moest doen. Tijdelijk werd gebruik gemaakt van een mobiele BBQ op het terras. In het najaar van 2018 vond de heropening plaats. Ruim een jaar later werd het restaurant, gelijk aan veel andere ondernemers, geconfronteerd met de pandemie en drie lockdowns.

Doorstart en verkoop
De curator komt graag in contact met partijen en (horeca)ondernemers die geïnteresseerd zijn in een doorstart van SoSo. Zij kunnen zich per e-mail melden via brouwers@hslaw.nl. Het gehuurde heeft een oppervlakte van 171 m2.

Inrichting
Het restaurant is Zuid-Amerikaans georiënteerd en heeft een Surinaams-Javaanse twist. Dat uit zich onder meer in de kleurstellingen en gebruikte materialen. Voor een impressie van de inrichting destijds bij oplevering in 2017 kijkt u op de website van SKN Bouw.

Schuldeisers
Crediteuren kunnen hun vordering bij de curator indienen via de website claimsagent.nl. Voor meer informatie neemt u contact via faillissementen@hslaw.nl. Ontwikkelingen in het faillissement zijn deels te volgen via de openbare verslagen die periodiek gepubliceerd worden op rechtspraak.nl.

Artikel Misset Horeca

Artikel RTL Nieuws

Artikel AD

Artikel In de buurt