Team ZoetAs wint JuriQuiz 2021

Door :

29 juni 2021

Team ZoetAs van Hoens & Souren Advocaten te Zoetermeer heeft vrijdag 11 juni 2021 de online-editie van de JuriQuiz gewonnen. De digitale pubquiz voor juristen en advocaten werd georganiseerd op initiatief van Mr. Online, Lexxyn en CPO. De opbrengst ging naar Lawyers4Lawyers, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor advocaten die in hun werk worden bedreigd of tegengewerkt.

De ruim 40 vragen bestonden onder meer uit juridische actualiteiten en inhoudelijke vragen verdeeld over verschillende rechtsgebieden. Ons team bestond uit advocaten Pierre van Voorst, Nickey van Collem, Lilian van der Harst, Maarten Brouwers en de student-stagiaires Eshley Dexel en Matthias Stuij.

De naam van ons team, De ZoetAs, komt voort uit de ligging van ons kantoor direct gelegen aan de A12 in Zoetermeer en is uiteraard een knipoog naar een andere ‘as’ waar ook advocatenkantoren zijn gevestigd.

Dit deel van de A12, nog net zichtbaar op de achtergrond op de foto hierboven, is het eerste stuk snelweg van Nederland, geopend op 15 april 1937. Het betreft het gedeelte van de A12 tussen Voorburg en Zoetermeer. Ter hoogte van Zoetermeer werd heel toepasselijk Chocomel geschonken voor de genodigden.

Beeld: Maarten Brouwers (Museum De Voorde)

Chocomel is de eerste houdbare chocolademelk en werd sinds 1931 in Zoetermeer geproduceerd door Nutricia. In 2001 is het merk Chocomel verkocht aan Friesland Campina. Nutricia is later bekend geworden door het op de markt brengen van onder meer Nutrilon, Olvarit en medische voeding en maakt sinds 2007 deel uit van het Danone-concern.

Beeld: Maarten Brouwers (Museum De Voorde)

Nutricia is één van de grotere bedrijven die gevestigd zijn (geweest) in Zoetermeer. Op bovenstaande foto is ook John Brown te zien. In het witte kantoorpand aan de Houtsingel is na vertrek van John Brown (later Aker Kvaerner) onder meer Ortec ingetrokken. Tevens treffen we daar Hoens & Souren Advocaten en zo zijn we weer terug aan de ZoetAs!