Hoens & Souren Advocaten

Frederik Barthel

Daar waar financiers en ondernemers, of aandeelhouders en het bestuur, vaak verschillende ideeën hebben over de wijze waarop de onderneming geleid moet worden, treedt Frederik op als adviseur van de ondernemer of bestuurder. Deze kennis komt deels voort uit de tijd dat Frederik zelf financieel dienstverlener was.

Daarnaast heeft hij veel geleerd in de insolventiepraktijk, wat een leerschool is van hoe het niet moet. Een schat aan kennis die Frederik kan delen voor - en met - de ondernemer. Ieder probleem of vraagstelling heeft meerdere kanten. Een formeel juridische kant, of gewoon een antwoord dat praktisch is en een oplossing biedt voor de ondernemer. En soms is een zaak heel principieel, dan gaat hij tot het uiterste.

Opleiding

Frederik studeerde van 1989 tot 1996 in de Verenigde Staten, Nederland en Frankrijk. Daarnaast volgde hij diverse postdoctorale specialisatie-opleidingen op het gebied van aansprakelijkheid van ondernemingen, insolventie en herstructurering, en financiële economie.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Lid Vereniging voor Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)
  • Lid VIA (Vereniging Incasso Advocaten)
  • Lid VASR (Vereniging voor Aansprakelijkheid en SchadevergoedingsRecht)
  • Bestuurslid Stichting Burger
  • Bestuurslid Stichting Cultures Indonesia
  • Bestuurslid Stichting Foundation mr Anton Doeve
  • Bestuurslid XO-Tafel Sociëteit De Witte

Over Frederik

Frederik is geboren in Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug. Na wat omzwervingen door studie en werk, kwam hij uiteindelijk terecht in Den Haag. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Een groot deel van zijn ‘vrije tijd’ gaat dus op aan taxichauffeur spelen voor hockey, voetbal, judo zwemles enzovoort.

Frederik heeft iets met geschiedenis en politieke wetenschappen. Verder is hij actief voor kerk, school en maatschappij. Voor hem betekent een dag niet gelachen, een dag niet geleefd. Frederik is praktisch en tweedimensionaal. Een plan moet worden omgezet in een actieplan en vervolgens moet het worden uitgevoerd, waarbij geldt: half werk is geen werk. Zijn devies is: ‘Gouverner c’est prévoir’ (regeren is vooruitzien).

Contact opnemen?

Heeft u een vraag of wilt u eens van gedachten wisselen? Neem gerust contact op met Frederik.